Veelgestelde vragen over het traject: ” Zorgen voor je verdriet”. Voordat je start met het het traject zorgen voor je verdriet heb je misschien nog wel vragen. Wil je graag nog wat meer weten. Hieronder heb ik de meeste gestelde vragen gebundeld.
Staat jouw vraag er niet tussen, schroom dan niet om te mailen.
Dit kan naar; coaching@liefsvanlauren.nl

Vragen die hieronder beantwoord worden

Wat is babyverlies?

Lees verder
Babyverlies is een verzamelnaam voor alle soorten verlies rondom kinderwens en zwangerschap. Je kunt hierbij denken aan

  • Ongewenste kinderloosheid en secundaire kinderloosheid (het niet opnieuw in verwachting raken en een kindje krijgen)
  • Miskraam
  • Buiten baarmoederlijke zwangerschap
  • Zwangerschapsafbreking (zowel om persoonlijke als medische redenen)
  • Vroeggeboorte (en het kindje wat op de NICU terecht komt)
  • Stilgeboorte
  • Overlijden net na de geboorte.

Voor wie is het traject: “Zorgen voor je verdriet en hoe verder”

Lees verder

Dit traject heb ik ontwikkeld voor mannen en vrouwen die worstelen met hun verdriet rondom babyverlies. Met welke vorm je ook te maken hebt, een miskraam of stilgeboorte, een zwangerschapsverlies of het nooit zwanger zijn geweest.
Het verdriet en de pijn is grotendeels hetzelfde. Je wens om voor een kindje te zorgen is nog even groot, zo niet groter en je armen zijn leeg. In dit traject gaan we daarmee aan de slag om dat verdriet te zien, te voelen en te kijken naar hoe nu verder. Niet om het verdriet kleiner te maken maar omdat het leven doorgaat en het waardevol is als het leven voor jou ook weer zo voelt.

Wat jouw verdriet ook is, het traject zorgen voor je verdriet gaat hierop in.
Je gaat met mij stil staan bij het verdriet maar ook kijken naar hoe verder. We blijven niet stil staan bij het verdriet, om echt door te kunnen is het nodig dat we de tijd nemen voor het verdriet. De ervaring die ik heb binnen de coaching is dt we hier vaak te snel doorheen willen en gaan. Even stil staan bij wat er is en wat er gemist wordt is helend.

Ik ben een man en twijfel of dit ook wat voor mij is

Lees verder

Mannen en vrouwen rouwen anders dat klopt. Tijdens de trajecten die ik begeleid is dat geen probleem. Ik begeleid voornamelijk vrouwen maar in de afgelopen periode heb ik ook mannen begeleid die worstelden met het verlies van hun kindje. Het traject “Zorgen voor je verlies” is voor zowel mannen als vrouwen geschikt doordat je dezelfde stappen doorloopt. Ik sluit daarbij aan bij de persoon en kijk daarin niet zozeer naar het geslacht.

We willen als stel dit traject samen doorlopen, kan dat?

Lees verder

Ik coach mannen en vrouwen apart. Het verlies is hetzelfde, de kleur die het verhaal heeft is echter verschillend. Elk persoon is uniek en dat is met hoe je het verlies beleeft ook zo. Wat wel kan is dat je beide het traject tegelijk start en ik een aantal oefeningen doe die jullie nadien met elkaar kunnen bespreken. Op die manier bespreek je (opnieuw) hoe het verlies jullie heeft geraakt en gevormd en wat je nodig hebt van de ander. Je bent op deze manier als stel samen bezig met het verlies en gemis, maar de coaching is wel 1 op 1. Zo is er ook voldoende aandacht voor je eigen persoonlijke rouw. De ervaring is dat dit voor beide heel prettig werkt maar ook samen als stel aanleiding geeft tot gesprek en delen van emoties. Mochten er problemen zijn tussen jullie op relatiegebied dan adviseer ik om daar eerst mee aan de slag te gaan. Ik geef geen relatietherapie en richt mij echt alleen op hoe jij en jullie het verlies hebben ervaring van jullie kindje en hoe je de toekomst tegemoet gaat.

Ik heb een miskraam gehad en ben daarna (nog) niet opnieuw in verwachting geraakt.
Is dit ook voor mij geschikt?

Lees verder

Jazeker. In mijn coachingspraktijk kom ik veel mannen en vrouwen tegen die worstelen met het verlies van hun zwangerschap en het verdriet daarover. Ook de angst om opnieuw in verwachting te raken of juist de angst dat dit nooit meer gebeurd krijgen aandacht tijdens het traject.

Mijn baby is 2 maand geleden overleden. Is het te vroeg (of te laat) om hulp hierbij te vragen?

Lees verder

Tijd is een gek iets, soms lijkt de tijd voorbij te zijn gevlogen en soms lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Hoe de afgelopen 2 maanden voor jou zijn geweest weet ik niet. In dit geval raad ik je aan om gewoon even een afspraak in te plannen met mij. Dit kan via deze link . Dan kijken we samen of het nog te vroeg voor je is om te starten met dit traject. Te laat is het in ieder geval nooit! Ook 2 jaar later kan het in sommige gevallen heel zinvol zijn om hier tijd en ruimte voor vrij te maken omdat je juist na langere tijd merkt dat de pijn en het verdriet niet minder worden maar juist het tegenovergestelde. Meerdere mannen en vrouwen die ik begeleid zijn ruim na het eerste jaar bij mij gekomen, juist hierom.

Wordt dit traject ook vergoed door de zorgverzekering?

Lees verder
Het traject wordt (nog) niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Aan de andere kant: nu blijft je eigen risico nog even intact en kan ik je een persoonlijk traject aanbieden los van alle protocollen die een zorgverzeker opstelt. In sommige gevallen wordt het traject wel vergoed door een werkgever. Het is voor een werkgever (soms) aantrekkelijk om een werknemer ook financieel te ondersteunen in een rouwproces om zo terugkeer of snellere terugkeer naar werk te bevorderen. Ik weet niet of dit mogelijk is binnen jouw organisatie of bedrijf waar je werkt, maar vraag het gerust.

Het traject kan ook in 2x betaald worden, maar dit is wel duurder. Waarom is dat?

Lees verder
Dit is om de eenvoudige reden dat ik opnieuw een factuur moet maken en versturen. Ik hier tijd voor vrij moet maken (en niet moet vergeten) en het risico dat ik niet betaald wordt of veel later, groter is. Er zit dus voor mij meer werk en meer risico’s aan vast. Daarom is het bedrag in delen een stukje hoger.

Ik werk overdag, geef je ook coaching in de avonden?

Lees verder
Ik geef maximaal 2 avonden in de week training en/of coaching. De plekken in de avond zijn soms snel vol maar het is zeker geen probleem en behoort ook tot de mogelijkheden. De voorkeur is dan wel om het online te doen of max 20 km rondom IJsselmuiden.

Ik woon in … en het is voor mij te ver weg om naar Zwolle te komen, is dat een probleem?

Lees verder
Nee, dat is geen probleem. Ik werk zowel online als live en het traject is voor beide varianten geschikt. Ook als je niet ver weg woont maar het liever vanuit je eigen huis doet is dat geen probleem. Het enige wat er nodig is voor een succesvol gesprek en de opdrachten is een stabiele internet verbinding, pen en papier, evt. potloden of stiften en een rustige omgeving.