Toveren

Willemien Holsappel, Rouwcoach, rouwbegeleider, babyverlies, coaching.liefsvanlauren.nl

We kunnen het verdriet niet wegtoveren ook al vroeg iemand mij dat wel. En ze is echt niet de eerste. Een tijdje geleden tijdens de intake zei ze; Willemien als er iets is dat ik zou willen dan is dat je dit immense verdriet weg tovert. Dat zou ik het allerliefste willen van je. Gewoon even een paar keer met je toverstaf heen en weer en poef het is weg.

Gelukkig kan ik dat niet. Ook al had ik die magie, ik zou het niet doen.
1. Zonder heel veel liefde voor je kindje is er ook geen rouw.
2. Ook in dit diepe verdriet, in je zwartste dag en nacht zitten lessen die je mag leren.

Klinkt gek he?! Deze twee dingen maken dat rouwen ons vormt. Dat het opnieuw vormgeven van je leven en het verweven van je kindje in je leven je verandert. En die verandering die is voor iedereen anders. Je wordt anders, beleeft en ervaart dingen anders. Dat wil ik niet wegtoveren. De pijn die wil ik wel verzachten en de eenzaamheid ook. Dat kan ik doen voor je!

Zouden we de liefde voor onze kindjes, voor de mini mensjes die in ons groeiend niet hebben dan zouden we er ook geen verdriet om hebben. Rouw en liefde horen juist bij elkaar! Het is hoe moeilijk en zwaar ook juist een vorm van liefhebben. Alleen moeten we in dat verdriet ook juist ruimte maken voor onszelf. Vertragen, niet alles gelijk willen oplossen maar voelen wat er te voelen is. De les die we hieruit leren. En nee, daarmee zeg ik niet dat iemand overlijdt om ons juist iets te leren. Daarmee zeg ik wel dat in de gebrokenheid van het leven we ook dingen leren. Dat je niet dezelfde bent als gister en ook niet dezelfde als morgen. Elke dag leren we nieuwe dingen, doen we nieuwe dingen, ervaren we nieuwe dingen. Dat is altijd zo en rouwen, tja die doet daar nog een schepje bovenop.

Durf jij voor jezelf te zorgen. De liefde te geven die je zo hard nodig hebt. Te zorgen voor je verdriet na het overlijden van je baby.

En nee het maakt dan niet uit hoeveel weken je zwanger was, of je bevallen bent of dat je nooit zwanger bent geworden. Je kindje en de toekomst met je kindje daar moet je afscheid van nemen. Daar zit de pijn en het verdriet. En ik kan je daarbij helpen. Toveren kan ik niet, de pijn verzachten, je helpen om te vertragen en om te voelen hoe jij met dit gemis verder kunt leven, dat kan ik heel goed!

Bel of mail gerust voor meer informatie en wat ik voor jou kan betekenen

Aanbevolen artikelen